VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Zahuktava se prelazni rok u MOFL Zapad: Po pet novajlija u Jadru i Poletu

Sezona 2023/24 u Međuopštinskoj ligi Kolubara – grupa Zapad polako se bliži početku, a klubovi vredno rade na formiranju sastava s kojima teže ka ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Na letnjoj pijaci posebno su aktivni Jadar sa Suve česme i Polet iz Popučaka, koji su doveli po petoricu novih igrača u svoje redove.

Na popularnu ”Tvrđavu” prvi je pristigao povratnik Marko Milinković, protekle sezone član Ribnikara iz Pecke, koji je u prošlosti još nosio dres Juniora iz Novog naselja i Mladosti iz Dračića. Dres Jadra ponovo će nositi i Aleksandar Živković, a ovim potpisom, klub iz valjevskog predgrađa ojačaće konkurenciju među stativama.

Marko Milinković (FOTO: Privatna arhiva)
Aleksandar Živković (FOTO: GFK Jadar)

Posebno je zanimljiv dolazak Neše Petrovića, koji je, između ostalog, jedan deo fudbalske karijere proveo u Italiji, braneći boje Triestine iz Trsta, a u matičnoj zemlji nastupao je za Dinamo Pančevo i Mladost Omoljicu. Četvrta po redu pridošlica jeste mladi Luka Jovanović, a on dolazi iz Fudbalskog kluba Budućnost Krušik. Poslednje dosadašnje pojačanje je iskusni čuvar mreže Bojan Arsenović, tako da Jadar neće imati brigu kada je reč o poziciji golmana za narednu sezonu.

Neša Petrović (FOTO: GFK Jadar)
Luka Jovanović (FOTO: GFK Jadar)
Bojan Arsenović (FOTO: GFK Jadar)

Što se tiče situacije u Poletu, timu koji je bio pravo prolećno osveženje u šestom rangu domaćeg fudbala, takođe se vredno radilo na sklapanju sastava za izazove koji slede. Za početak, angažovan je trio perspektivnih fudbalera iz valjevskog Senjaka, čime je ekipa iz Popučaka dodatno podmlađena. Prva akvizicija bio je Nenad Jeremić, koji pokriva poziciju desnog beka. Nakon njega, dogovorena je saradnja sa Milošem Milutinovićem, koji se snalazi podjednako dobro na levom beku, kao i na sredini terena.

Nenad Jeremić (FOTO: Sport Zapada)
Miloš Milutinović (FOTO: Sport Zapada)

Treći iz pomenutog trojca je Aleksa Mirić, koji će pojačati konkurenciju na mestu centarhalfa. Crvenožuti su doveli i dvojicu iskusnijih pojedinaca, a u pitanju su veznjaci Nikola Ranković (Žabari) i Željko Obradović (Velika Reka).

Aleksa Mirić (FOTO: Sport Zapada)
Nikola Ranković (FOTO: FK Polet – Instagram)
Željko Obradović (FOTO: FK Polet – Instagram)

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *