VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

Košarka Valjevci u svetu

Vrščani na Đokićev pogon kreću u novu sezonu KLS-a

Valjevski trener Vladimir Đokić drugu godinu zaredom predvodiće ekipu Vršca u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Prethodnu je njegov tim okončao na jedanaestoj poziciji uz skor 14/16, ali je krajem sezone on kraće odsustvovao zbog bolesti, te je tada Banaćane vodio iskusni Siniša Matić.

Sačuvana je okosnica ekipe, što je važan preduslov za pravljenje uspeha u budućem periodu. Dres Vršca i dalje će nositi bek Slobodan Jovanović i centar Toma Vasiljević, koji su u bliskoj prošlosti između ostalog nosili dres Metalca iz Valjeva. Uz njih, tu je i slovenačko krilo Žiga Jurček, mladi bek Stefan Agoč, prekaljeni as Miloš Dimić i krilni centar Bratislav Jeković.

U grad vetra, vina i ljubavi stiglo je par zvučnih pojačanja, poput bivšeg igrača Mege, užičke Slobode i zemunske Mladosti, Stefana Simića, koji pokriva pozicije od 1 do 3, kao i Nikole Vujovića, centra sa bogatom internacionalnom karijerom.

Roster su popunili nekadašnji zvezdin junior Lazar Vasić (plejmejker, Slodes), talentovani Čačanin Miloje Šušić (kombo bek, Železničar Čačak) i američki đak Matija Radović (plejmejker, Slodes). Uz sve pomenute igrače, šansu će dobiti i perspektivni Vrščani poput Davida Tomića, Mateje Majstorovića i Andrije Milića.

Klub su tokom leta napustili: Nikola Radovanović (krilo, Čačak 94), Vojin Ilić (krilo, Budućnost Bijeljina), Luka Jovanović (krilni centar, Kolubara) i Marko Dukić (plejmejker, Pula).

Sezona u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije startuje 1. oktobra, a Vršac dočekuje favorizovanu Vojvodinu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *