VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Veliko pojačanje za KK Radnički pred nastavak sezone – bivši igrač Metalca u narandžasto-plavom

Sudbina košarkaškog kluba Radnički, bar kada je reč o ovoj sezoni, nakon prestanka saradnje sa KK Valjevskim, bila je pod znakom pitanja. Ostanak bez većeg dela ekipe, odnosno talentovanih kadeta iz pomenutog tima, usled situacije koja je do toga dovela, a nikako nije poželjna u priči o razvoju košarke i sporta u našem gradu, naterao je čelnike narandžasto-plavih da u jednom trenutku budu pred odlukom o nenastupanju u Drugoj muškoj regionalnoj ligi, sve do kraja takmičarske godine, pa da se eventualno na leto priča pokrene iznova.

Ipak, tako neće biti, a u prilog tome stiže i vest o angažovanju najnovijeg klupskog pojačanja, i to kakvog – bek sa iskustvom igranja Košarkaške lige Srbije u dresu Metalca, valjevski zet Adis Turbić! Dvadesetšestogodišnjak rođen u Bačkoj Topoli tokom karijere nosio je još i opremu upravo Topole, Velike Kikinde, niškog Konstantina, subotičkog Spartaka, sarajevskih Sparsa u mlađim selekcijama…

Bio je deo velikog uspeha Metalca, kada je u sezoni 2017/18 izboreno učešće u Super ligi, a tu se zadržao sve do leta 2019. godine. Usledila je epizoda u drugom po snazi rangu domaće košarke, gde je, braneći boje Konstantina, beležio u proseku 8.9 poena, 4.1 skok, 2.3 asistencije i 1 ukradenu loptu po meču. Poslednji angažman imao je u sezoni 2021/22, kada je nastupao za pomenuti Spartak, tako da se sada zvanično vraća košarci.

U Radničkom su za sada ostali kapiten Marko Jakovljević, Ivan Mladenović, Igor Ćirković, Stefan Bebić, Filip Bogdanović, Milan Ninić, Zdravko Novaković i Bogdan Vučetić, a još na početku sezone, registrovani su i Uroš Gujanica, Uroš Đokić i Ilija Mihailović, s tim da nisu igrali dosadašnjih šest prvenstvenih utakmica (jedna od tih šest je bila van konkurencije, protiv razvojnog tima Loznice).

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *