VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal Valjevci u svetu

Veliki povratak Aleksandra Kristića – iskusni strateg blizu preuzimanja klupe Jedinstva

Iskusni valjevski strateg, Aleksandar Kristić (52), vraća se fudbalu posle višegodišnje pauze u radu, do koje je došlo iz privatnih razloga. Nekada sjajni defanzivac, koji je prvu spoznaju lopte imao u pionirima Krušika, sa i više nego zavidnom igračkom, ali i trenerskom karijerom, blizu je da preuzme klupu ekipe iz susedstva svog matičnog grada, ubskog Jedinstva.

Za vreme igračkih dana, nosio je opremu Bora, OFK Beograda, Zemuna, švedskog Degerforša, grčkog Asterasa, italijanske Salernitane… Ipak, najviše je ostao upamćen po nastupima u dresu Crvene zvezde, čiju je prošao kompletnu omladinsku školu, dok je za prvi tim u periodu od 1991. do 1994. godine odigrao 51 zvaničnu utakmicu, postigavši ukupno 11 golova.

Aleksandar Kristić (FOTO: YouTube printscreen)

U trenerske vode uplivao je sredinom 2000-ih, kada je vodio brigu o mlađim kategorijama beogradskih Romantičara. Nakon toga, bio je pomoćnik u svojoj Crvenoj zvezdi, a imao je priliku da je vodi i kao glavni trener, tokom 2010. godine. Sledeća stanica bio je Kruševac, gde je predvodio ekipu Napretka, posle čega sledi odlazak u Tajland, u ekipu Buriram Junajteda.

Imao je dve epizode u Kini – u sezoni 2015/16 bio je asistent prvog trenera u Pekingu, da bi u 2018/19 radio kao šef stručnog štaba Ćingdaoa. To je ujedno bio i njegov poslednji dosadašnji angažman.

Jedinstvo je sezonu u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije otvorilo s polovičnim učinkom, u prvom kolu je pred domaćom publikom savladalo RFK Novi Sad s 4:0, da bi nedelju dana kasnije bilo poraženo u gostima od Grafičara rezultatom 3:0.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *