VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi

Valjevci u grupi sa Požarevcem, Borom i Kumanovom

Posle nekoliko godina pauze, američki fudbal se vratio u Valjevo na velika vrata. U martu je sa radom počela školica ovog sporta u našem gradu, koja je okupila zavidan broj mališana i onih najmlađih, a samo malo kasnije, klubu su se pridružili i nešto stariji momci i devojke i proširili igračku bazu tima Vukodlaci.

Sada, nakon već 6 meseci aktivnog rada kluba, poznato je da će Valjevo imati svog predstavnika u predstojećem Fleg prvenstvu Srbije.

Na kratko da objasnimo šta je to fleg fudbal i po čemu se razlikuje od običnog Američkog fudbala. Dakle, fleg fudbal je beskontaktna verzija Američkog fudbala koja se igra 5 na 5( za razliku od “pravog” koji se igra 11 na 11 ). Cilj ove igre je isti kao i kod standardne verzije Američkog fudbala, a to je-uneti loptu u end zonu( tj. kraj terena ) čime se postižu poeni.

Glavna razlika između fleg fudbala i Američkog fudbala je u tome što kod fleg fudbala kontakt nije dozvoljen. U standardnom Američkom fudbalu, igrača sa loptom je potrebno srušiti na pod kako bi se sprečilo napredovanje, a u fleg verziji ovog sporta, igraču sa loptom je potrebno skinuti zastavice koje svi igrači nose oko kukova.

Za detaljnija pravila, obratite se na Instagram stranici: vukodlaci_valjevo.

Kao što smo već rekli, ove sezone, naš grad će imati predstavnika u Fleg prvenstvu Srbije koje se igra po turnirskom sistemu. U ligi su napravljene tri grupe od po četiri ekipe. U okviru svake grupe, odigraće se tri turnira, a prvoplasirani i najbolji drugoplasirani iz svih grupa će se plasirati na finalni turnir na kome će se odlučiti pitanje šampiona.

Valjevski “Vukodlaci” su stavljeni u Grupu “Jug” zajedno sa Pastuvima iz Požarevca, Golden Bearsima iz Bora i Skeletonsima iz Kumanova.

Početak lige je planiran za 23./24. septembar, a preostala dva turnira za 07./08. oktobar, odnosno za 21./22.10.

Pored grupe Jug, u kojoj se nalaze naši Valjevci, tu su još i Grupa Sever koju čine Kikinda Mamuti, Bajmok Blacksi, Subotica Gorile i Klek Vitezovi, kao i Grupa Centar koju čine Novi Beograd Orlovi, Zemun Plavi Zmajevi, Inđija Indiansi i Banja Luka Rebelsi.

Kako navodi glavni trener Vukodlaka Lazar Mandić ambicije za ovu sezonu nisu velike.

– Pored par starijih i iskusnih igrača, kostur ekipe je uglavnom sastavljen od novih momaka koji su se tek upoznali sa ovim sportom. Prvenstveni cilj je da stvorimo zdravu zajednicu, da oni zavole sport, i da imamo kvalitetnu bazu za dalje širenje kluba. Definitivno smo jedna od najmlađih, ako ne i najmlađa ekipa u državi i ne želim nikakav pritisak da stvaram na njih. Tu smo da damo svoj maksimum, i neka u duhu sporta najbolji pobedi.

Grupe Fleg prvenstva Srbije.

Grupa Sever:
Kikinda Mamuti
Bajmok Blacks
Subotica Gorile
Klek Knights

Grupa Centar:
Novi Beograd Orlovi
Zemun Plavi Zmajevi
Inđija Indiansi
Banja Luka Rebels

Grupa Jug:
Požarevac Pastuvi
Bor Golden Bears
Valjevo Werewolves
Kumanovo Skeletons

Raspored turnira:
1.turnir 23./24.09.
2.07./08.10.
3.21/22.10.
FINALNI TURNIR:
04./05.11.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *