VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

Valjevci u svetu

Valjevac Luka Milovanović sa Orlovima izborio ulazak u finale Juniorske lige Srbije u američkom fudbalu

Novobeogradski Orlovi napravili su veliko iznenađenje, pošto su u polufinalnom meču turnira Juniorske lige Srbije u američkom fudbalu, u Kragujevcu savladali favorizovane Divlje veprove, konačnim rezultatom 18:38.

Važan šraf tima iz naše prestonice ove sezone je Valjevac Luka Milovanović, devetnaestogodišnji desni gard, koji je ekipu pojačao prošlog leta, a stigao je na poziv jednog od svojih trenera iz kluba u kojem je prethodno igrao, a to su Plavi zmajevi iz Zemuna.

Luka Milovanović sa peharom Balkanske lige, maj 2022.

Inače, u dresu zemunskog kluba, kao senior, Milovanović se u maju ove godine okitio titulom prvaka Balkanske lige, u konkurenciji jakih timova, kako iz naše države, tako i iz okolnih zemalja. Najbolju partiju pružio je na gostovanju ekipi Gladijatora, u rumunskom gradiću Đurđu, kada je u pobedi svog tima rezultatom 6:57, upisao poene, igrajući tada na poziciji tajt enda.

Što se tiče ovogodišnjeg finala Juniorske lige, protivnik Orlovima biće ekipa Royal Crowns-a iz Kraljeva, koja je savladala beogradske SBB Vukove u gostima (19:22), a sa kojom su već imali jedan okršaj u sezoni, kada su poraženi u Kraljevu sa 6:0, pa će finale biti idealna prilika da im se revanširaju.

Termin i mesto odigravanja tog meča biće poznati nakon odluke odbora za hitna pitanja Srpske asocijacije američkog fudbala Srbije (SAAF).


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *