VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Odbojka

Trijumf VA 014 za overu prvog mesta i plasmana u viši rang

Odbojkaši VA 014 savladali su beogradski Crnjanski sa 3:1 u setovima (22:25, 25:11, 25:13, 25:21), te tako overili prvo mesto u Drugoj ligiCentar” i plasman u viši rang nakon 17 odigranih kola. Današnji gosti su uz Loznicu jedina ekipa koja je uspela da osvoji set u Valjevu, međutim, nisu imali šanse za išta više od toga.

Trener Valjevaca, Đorđe Petrović, izveo je kombinovan sastav na startu utakmice, a Beograđani su bili ti koji su bolje ušli u meč. U jednom trenutku, Crnjanski je poveo sa 4:10, što je bio alarm za pozivanje prvog tajmauta od strane klupe domaćina. Aleksandar Timotić je, vezavši 2 asa, približio svoj tim na 9:11, ali su gosti uspeli da povećaju prednost u nastavku, najviše zahvaljujući raspoloženom Milošu Terziću. Smeč Gustava u finišu prvog seta završio je u autu, te je gostujući tim došao do 0:1 (22:25).

FOTO: VA SPORT

Ulazak Slijepčevića u igru u drugom delu promenio je čitav sled događaja na terenu. Domaći su znatno bolje zaigrali, a dva sjajna poteza Nedića, prvo kuvanje, pa onda i blok, doveli su VA 014 do vođstva od 12:5. Držali su Valjevci prednost od 7-8 razlike, a velika serija poena, od 17:10, do 24:10, rešila je pitanje osvajača drugog seta. Konačan rezultat za taj period bio je 25:11.

U trećem setu situacija na parketu se nije značajnije promenila u odnosu na prethodni. Domaći su dominirali, a odlazak na dvocifrenu razliku poena u tom delu pokrenut je dobrim minutima Đokića i Ćosića. Valjevski odbojkaši su potom rutinski priveli kraju taj period igre – 25:13.

FOTO: VA SPORT

Viđena je ujednačena borba većim delom odlučujućeg seta, s tim da je tas ipak prevagnuo na stranu Petrovićevih momaka. Beograđani su poslednji put bili iole blizu protivniku nakon poena Bugarčića za 13:11, no, Valjevci su vrlo brzo uvećali razliku. Gustavo je imao dobru sekvencu u finišu meča, a krajnji rezultat četvrtog seta bio je 25:21.

Posle 17 rundi, VA 014 je ubedljivo prvi sa svim ostvarenim pobedama i 51 bodom, dok je Crnjanski na skoru od 9 pobeda i 8 poraza. Kao i u dosadašnjem delu sezone, veliki broj minuta na terenu imali su mladi valjevski odbojkaši, a danas ponajviše libero Luka Knežević i primač servisa Aleksandar Timotić.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *