VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal Valjevci u svetu

Treća utakmica, treći gol – Burmaz ponovo strelac u novoj pobedi Rapida

Da određeni period adaptacije na novu sredinu, bar kada je reč o sportskim krugovima, nije potreban baš svakome, najbolje oslikava primer talentovanog mioničkog napadača Borisava Burmaza. Mladi ofanzivac nastavlja da briljira u ovoj sezoni, a dobra forma iz jesenjeg dela provedenog u Voždovcu prenela se i na novi izazov u njegovoj karijeri – igranje u rumunskom velikanu Rapidu iz Bukurešta.

Na trećoj zvaničnoj utakmici u dresu novog kluba, Burmaz je upisao treći pogodak, čime je pokazao da bez premca predstavlja ogromno pojačanje za jednog od pretendenata na najviši mogući plasman u rumunskoj Superligi. Rapid od dolaska popularnog ”Borogola” ne zna za poraz u nacionalnom prvenstvu, a ovog puta, u utakmici 24. kola, na stadionu ”RapidĐulešti” pao je Ocelul rezultatom 2:1.

Domaći su poveli golom Albiona Rahmanija već u petom minutu, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena Burmaz povisio na 2:0. Konačnih 2:1 postavio je vezista gostiju, Juri Čisoti, pogotkom u 87. minutu susreta.

Trenutni lider šampionata Rumunije jeste FCSB s 50 osvojenih bodova i još uvek neodigranom utakmicom tekuće runde, a prvi pratioci jesu Kluž i Rapid, sa po 42 boda. Narednog vikenda, ekipa Bore Burmaza upravo će odmeriti snage s gigantom iz transilvanijske regije, i to u gostima.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *