VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

Valjevci u svetu

Srebro za Milovanovića i Orlove u Juniorskoj ligi Srbije

Valjevac Luka Milovanović prekjuče je u dresu novobeogradskih Orlova igrao finale Juniorske lige Srbije u američkom fudbalu. Nažalost, njegova ekipa poražena je od kraljevačkih Kruna rezultatom 20:18, u meču koji je odigran na terenu kraj Ibra u Kraljevu.

Ipak, srebro je ogroman uspeh i samo potvrda dobrog rada u klubu iz naše prestonice, a Milovanović je na svoje ime dodao još jednu medalju, pored zlata kojim se u maju okitio sa Plavim zmajevima iz Zemuna, u okviru Balkanske lige.

Da se upornost i istrajnost, uz entuzijazam i ljubav prema onome što radite uvek isplati, dokaz je upravo pomenuti mladi Valjevac, čiji je put do onoga što danas stoji iza njega bio izuzetno trnovit, ali sve to nije ostalo nenagrađeno.

Prve korake u sportu koji se polako ali sigurno popularizuje u našoj zemlji, Milovanović je načinio u valjevskim Vukodlacima, da bi potom šansu potražio u mladenovačkim Forestlendersima. Tu polako počinje da igra i u seniorskoj konkurenciji, a u kadetskoj osvaja ”Teamwork Trophy” kup Srbije 2021. godine, nakon čega sledi veoma uspešna sezona u zemunskim Plavim zmajevima, čiju je opremu nosio tokom 2021/22.

Luka Milovanović

I na kraju, dolazimo do najskorije epizode – Novi Beograd. Orlovi s Novog Beograda su razvojni, juniorski tim zemunskog kluba, a u istom nastupaju i momci iz Inđije, Novog Sada i Pančeva (usled pripajanja igrača iz nekoliko klubova iz pomenutih gradova), dok je stručni štab sačinjen od nekolicine trenera baš iz Zmajeva.

Za svega nekoliko godina u celoj ovoj priči, Luka Milovanović već je postigao dosta toga, čime se nameće kao svojevrstan uzor nadolazećim generacijama i to ne u smislu ostvarenih uspeha, već po svom htenju, borbenosti, sportskom bezobrazluku, istrajnosti i čvrstom karakteru. A sa svime navedenim, uspeh je neizbežan!

Ovom prilikom nećemo mu poželeti sreću u nastavku karijere, jer je ista najmanje zaslužna za sve ono što je ostvario, ali zato hoćemo dobro zdravlje i uspeh, kako na tom planu, tako i u svim drugim sferama života. Samo napred, samo hrabro!


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *