VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

Ostali sportovi Rukomet

Škola rukometa Va Handball poziva zainteresovanu decu da im se priključe

U avgustu prošle godine, Valjevo je dobilo i novu školu rukometa – Va Handball. Već nakon nešto više od godinu dana rada, primetan je ogroman odziv dece sa kojom rade odlični treneri – profesori fizičkog vaspitanja, a predsednik kluba Milan Gajić, istakao je da će od oktobra ove godine, imati ekipe koje će igrati ligu mlađih kategorija.

Škola rukometa Va Handball je osnovana 19.08.2021. godine i vrlo brzo je prikupila veliki broj dece, a u februaru 2022 godine smo osnovali ogranak u Mionici. Do sada je kroz školu prošlo oko 130 dece uzrasta od 1. do 7. razreda. Trenutno u školi rukometa ima oko stotinu dece, koji uredno treniraju i u Valjevu i u Mionici. U oktobru krećemo i sa takmičenjem tako da će devojke i dečaci 2010. godiste igrati ligu mlađih kategorija, kao i dečaci 2008. godiste koji će igrati tu ligu pod imenom ORK Metlac VA Handbal. To govori da imamo veliku saradnju sa ORK Metalac – počeo je Gajić i dodao:

Napravili smo saradnju i sa udruzenjem “Autizam i deca obeolela od autizma”, a oni ponedeljkom imaju svoj termin u nasoj skoli . Takođe sa organizacijom “3+” smo napravili saradnju, pa porodice koje imaju troje i vise dece ne placaju članarinu. U školi radi 5 profesora fizičkog vaspitanja Vesna Nikolić, Slavica Ječmenica, Dejan Ilić, Predrag Branković i Filip Radovanović. Veliku zahvalnost dugujemo i sponzorima koji cene naš rad i vole decu kao i Gradu Valjevu.

Treba napomenuti i da je škola rukometa Va Handball na poziv Rukometnog saveza Srbije učestvovala i na sajmu Sporta 24.09.2022. godine kao jedna od najmlađih škola u Srbiji. Prezentovan je rad ove škole gde je dobijena velika podrška od predsednice Rukometnog saveza Srbije Milene Delic, Aleksandra Brkovića selektora muške kadetske reprezentacije Srbije i profesora Željka Radivojevića – rukovodioca sportskog sektora Rukometnog Saveza Srbije, gde je dogovorena i njihova poseta Va Handball školi rukometa u Valjevu i Mionici.

FOTO: VA Handball

Predsednik kluba Milan Gajić, poziva zainteresovanu decu da se priduže školi rukometa Va Handball, gde će uživati u pre svega druženju, a potom i u sportu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *