VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi Rukomet

Rukometaši Metalca poraženi u neizvesnoj završnici, klub polako priprema teren za narednu sezonu

Rukometaši Metalca pretrpeli su poraz na domaćem terenu, pošto su u meču 19. kola Prve lige Zapad, igranom prethodnog vikenda u valjevskoj Hali sportova, od njih bili bolji rukometaši Jagodine sa 19:20 (10:14). Izabranici Dragomira Ćaćića ostali su nakon ove utakmice desetoplasirani, dok su se Jagodinci popeli sa devetog na osmo mesto prvenstvene tabele.

METALAC: Antonijević 1, Mandić 9, Nedeljković 4, Grubačić 1, Ćaćić 4

JAGODINA: Ni. Jovanović 3, Đ. Jovanović 4, Tasić 1, Matić 1, Barbatesković 3, Radosavljević 1, Sretenović 1, Ne. Jovanović 6

Sudije: Duško Popović, Ivan Đoković (Požarevac)

FOTO: ORK Metalac

Inače, ORK Metalac je skoro pretrpeo određene promene u upravnom odboru, te je za novog predsednika izabran Milan Gajić. Iz kluba ističu kako su i dalje tu prisutni problemi finansijske prirode, ali da je klub naišao na razumevanje sponzora koji ga sve više pomažu, poput Metalproma, Kaolina i još nekih drugih, koji su izrazili želju da ostanu anonimni. Takođe, velika zahvalnost duguje se gradu Valjevu na sredstvima koja odvaja, a nedavno je kompanija Eurolitijum obezbedila majice i lopte za prvi tim i decu, te se svi iz ORK-a iskreno zahvaljuju i nadaju se i dalje uspešnoj saradnji sa svima koji žele da pomognu.

Kada je reč o planovima za narednu sezonu, a koji se već uveliko kuju, s obzirom da do završetka tekuće timu preostaje da odigra još samo tri utakmice, do 20. juna trebalo bi da bude oformljen kostur ekipe koja će predstavljati Metalac od jeseni, a postoje nagoveštaji da će se neki igrači vratiti u matični klub.

Što se tiče škole rukometa, Metalac ima 17 dečaka koji već stasavaju za seniorski tim (svi su i sad registrovani), a koji će od septembra igrati i svoju ligu M16, pored minuta u seniorskom sastavu. Takođe, plan je da se krene po školama, gde će se promovisati klub, tako da se uskoro očekuje i upis novih članova.

Valjevcima predstoje dueli sa Slogom u Kraljevu, Mačvom u Bogatiću i čačanskom Mladosti u Valjevu. Iz Prve lige Zapad ispadaju dve ekipe, a to će biti Karađorđe iz Topole i drugi tim kragujevačkog Radničkog, pošto više nemaju matematičke šanse za opstanak u trećem rangu domaćeg rukometa.

FOTO: ORK Metalac

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *