VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Ostali sportovi

PSD Magleš organizovao još jednu šetnju za građane Valjeva

“Disati možeš, planinariti moraš”, slogan je koji umnogome opisuje žurku u prirodi i koji je ponovo uticao da ljudi, makar samo na dan, zaborave na obaveze i probleme i prepuste se čarima valjevskog kraja. A da građanstvo grada na Kolubari stvarno uživa u nepresušnim turističkim potencijalima još jednom se pobrinulo Planinarsko – smučarsko društvo Magleš. Upravo je zov prirode i prizvao oko 20 osoba, koji su se pod budnim okom vodiča Dragana Pantelića i Ranke Lujić upustili u devetu akciju pešačenja organizovanu za građane Valjeva.

FOTO: PSD Magleš

Oni najuporniji okupili su se nešto pre 10.00 časova ispred Hrama Vaskrsenja Hristovog, odakle je i krenula vesla i raspričana družina. Kako je tekla borba učesnika akcije protiv kilometara, tako su se istoj pridružili i najmlađe članice, očigledno se savršeno pronašavši u ulozi “mladih vodiča”. Na ovom zanimljivom putu čekirane su lokacije keja Kolubare, Pećine, šume iznad Platana, konjičkog kluba Grom i Ćelijskog brda, kao krajnje destinacije.

Uz zasluženi odmor, pored impozantnog pogleda na deo klisure reke Gradac i planinske lepotice ovog kraja, degustiranja slatkiša i voća, računajući i jabuka direktno obranih iz voćnjaka, brzo se skupila energija za povratak u urbani deo Valjeva. Najpre preko Aničića livada, na kojoj su posebno uživali oni najmlađi, preko dike i ponosa svih Valjevaca, reke Gradac, usputnog pijuckanja kafa i limunada u River baru, pa sve do mesta odakle se i krenulo na avanturu.

Na taj način je i spuštena zavesa na pešačku turu. Ipak, to je samo privremeno, jer se planinarski zov i dalje čuje, a i neka žurka se uvek organizuje u prirodi.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *