VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal Valjevci u svetu

Preko Budućnosti do Super lige: Tešić pronašao novi klub

Kao potvrda dobre odluke da prošlog leta obuče dres kluba iz svog rodnog grada, Budućnost Krušika, stigla je vest da je talentovani valjevski defanzivac Stefan Tešić (22) dogovorio saradnju sa ivanjičkim Javorom, koji se takmiči u najvišem rangu domaćeg fudbala, Mozzart Bet Super ligi Srbije.

Zadnji vezni, a po potrebi i štoper, što je bio češći slučaj minule sezone, bi novom šansom na visokom nivou, nakon dobre sezone u Srpskoj ligi Zapad, mogao da se vrati tamo gde bi sigurno već odavno pripadao, da se u svemu tome nisu isprečile povrede, kao najnepoželjniji segment u poslu jednog sportiste.

Stefan Tešić (FOTO: FK Javor)

Tešić je još u valjevskom Senjaku pokazivao izrazit potencijal, koji nije prošao neopaženo, te je on ubrzo prešao u redove Voždovca, gde je potpisivanjem višegodišnjeg ugovora trebalo da predstavlja zalog za budućnost beogradskog tima. Problem je predstavljala povreda kolena, zbog koje je mladi Valjevac dugo odsustvovao s terena, da bi u sezoni 2021/22 bio prosleđen na pozajmicu u Smederevo, gde se polako vraćao u normalan ritam treninga i utakmica.

Prethodnog leta usledio je poziv “Stare dame” s “Pećine”, koja je po povratku u treći rang najavljivala napad na vrh tabele,  tako da su se klub i igrač poklapali i u pogledu ambicija. Tokom priprema i početkom prvenstva, tadašnji trener Kovačević neretko ga je koristio i na poziciji desnog beka, mada se vremenom ustalio na mestu centarhalfa.

FOTO: SPORT ZAPADA

Zanimljivo, Javor ga je upravo najavio kao pojačanje na desnom beku, tako da će biti interesantno videti kako će se Stefan snaći još jednom u takvoj ulozi. 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *