VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Poslednji ples kapitena pred valjevskom publikom, Čačak savladao Metalac

Košarkaši Metalca nisu uspeli da se pobedom oproste od navijača za ovu sezonu, pošto je sinoć, u okviru pretposlednjeg kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, od njih bila bolja ekipa Čačka 94 rezultatom 73:86 (22:21, 16:31, 20:16, 15:18). Gosti su slomili otpor desetkovanog rivala sredinom druge deonice, mada su domaći na prelazu iz treće u odlučujuću četvrtinu pokušavali da uhvate priključak, međutim, to im nije na kraju pošlo za rukom.

FOTO: VA SPORT

Priliku za čeličenje ponovo su dobili najmlađi među izabranicima trenera Flajsa, Vojin Obradović, Aleksej Obućina i Đorđe Gnjato, još jednom je iskoristivši na dobar način. Naravno, dečaci od 16-17 godina i dalje ne mogu fizički da pariraju iskusnijim protivnicima, pogotovo što svi pomenuti pokrivaju visoke pozicije (3-4), ali su i te kako pokazali zavidan talenat i razumevanje igre na visokom nivou, čime bi vrlo lako od sledeće sezone na njih moglo da se računa s ozbiljnim minutima u rotaciji, uz sigurno postojanje mesta za još nekog od njihovih vršnjaka.

U redovima pobednika, sinoć su se istakla dva nesuđena pojačanja Metalca letos, Stefan Lakić, s 26 poena i 9 skokova (indeks 40), te Nikola Gašić, s dabl-dabl učinkom od 20 poena i 15 skokova (indeks 26). Na drugoj strani, Teri Armstrong je uz 15 poena dodao po 5 skokova i asistencija, dvocifreni su bili i Aleksej Obućina i Nemanja Janković, sa po 11 poena na svom kontu.


Učinak najmlađih:

Đorđe Gnjato – 7 poena, 6 skokova, 2 asistencije, 3/3 za dva, indeks 11, 20 minuta u igri

Aleksej Obućina – 11 poena, 3 skoka, 1 ukradena lopta, 4/10 iz igre, 24 minuta u igri

Vojin Obradović – 5 poena, 2/3 iz igre, 6 minuta u igri


Poslednji ples pred valjevskom publikom kao igrač Metalca sinoć je otplesao njegov kapiten, dugogodišnji motor i predvodnik, simbol lojalnosti, borbenosti i smelosti, hrabro srce, Marko Bajić. Za četiri sezone u Valjevu, u periodu velikih turbulencija i svakakvih okolnosti, bili su potrebni čelični živci i retko ko bi u takvoj atmosferi uspevao da opstane, ali je najveći valjevski sportski kolektiv imao sreće da u tim vremenima ima jednog kao što je Bajić. Sinoćni oproštaj malo je pokvarila povreda šake, ali publika pamti i partije kapitena pod povredama, injekcijama i bolestima, što nije bila retkost prethodnih godina. Izrazu ”srce na teren” dao je neku novu dimenziju, Metalcu je ulio neku novu snagu i entuzijazam, a prava zamena u svakom mogućem smislu teško da će se naći.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *