VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Poskoci jači za još jednog američkog beka

Treće pojačanje Metalca za sezonu 2023/24 jeste Denis Džouns (188 cm, 24)! Talentovani američki kombo bek stavio je paraf na jednogodišnji ugovor s novim klubom, u koji dolazi iz kanadskog Rokvola.

Džouns je pohađao koledž Preri Vju, gde je nastupao za univerzitesku košarkašku ekipu pod nadimkom “Panteri”, u čijem dresu je proveo dve godine, beležeći u proseku 11 poena, 5 asistencija i 2 skoka po meču.

Nakon toga, započeo je profesionalnu karijeru u Saudijskoj Arabiji, posle čega su usledile dve uspešne epizode, prvo u azerbejdžanskom Nefčiju, gde je po utakmici ostvarivao 17 poena, 5 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, te najskorije kanadskom Rokvelu, gde su brojke bile približno dobre – 15 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 2 osvojene lopte u proseku.

Što se tiče ofanzivnog dela njegove igre, najviše se oslanja na svoju brzinu, tako da voli igru u tranziciji, prodoran je i agresivno napada koš. S druge strane, predstavlja pravu defanzivnu “zver” i u svakoj ekipi u kojoj je bio važio je za najboljeg odbrambenog igrača. Ono što Denis takođe donosi sa sobom u novi tim jeste ogromna energija, požrtvovanje i srčanost, a s obzirom da dolazi u sredinu poznatu po vatrenom navijanju, nesumnjivo će ostvariti dobru konekciju s pristalicama Poskoka.

FOTO: KK Metalac

1 COMMENTS

  1. ТО БУКАЧА ЛЕГЕНДО СПАСИТЕЉУ ВАЉЕВСКЕ КОШАРКЕЕ САМО ЧАМУГЕЕ ДОВОДИ БРЕЕ ТО ЛЕГЕНДООО !!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *