VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Ostali sportovi

Parkur školica sporta “Tim bez granica 014” vrši upis novih članova

Parkur, kao veština efikasnog kretanja, prelaženja prepreka, postao je sve popularniji u našem gradu. Ekipa koju ste često imali prilike da vidite u samom centru grada, koja je svakog dana privlačila pažnju Valjevaca i ostavljala prolaznike bez daha ima svoju disciplinu. U pitanju je parkur.

Sam parkur, ova ekipa voli da ukrasi sa raznim akrobacijama – saltom, stavu na šakama i ostalim neverovatnim pokretima. Uprkos tome što ova veština postoji već više od jednog veka, mnogi ni danas nisu sigurni šta je to zapravo.

Naime, ekipa koja aktivno trenira rešila je da prenese svoje znanje mlađim članovima:

Želimo da razbijemo predrasude od toga da parkur nije skakanje po zgradama i da je to opasna aktivnost. Naš moto je: “Parkur za svakoga”, što znači da su naši treninzi tako koncipirani da bilo ko može da vežba.

Grupa je uspešno registrovana u Sportskom savezu Srbije kao sportsko udruženje pod nazivom ,,Tim bez granica 014″. Uz pomoć Ustanove za fizicku kulturu Valis, dobijena je sala za držanje treninga za mlađe članove sa raspolozivom i bezbednom opremom.

Treninzi se održavaju u maloj sali “General Svetomir Đukić” (Partizan) i to subotom od 15.30 do 18 časova, kao i nedeljom od 13.30 do 15 časova.

Svi zainteresovani mogu se javiti na broj 069680656.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *