VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Održava se prvi međunarodni fudbalski festival “Trofej Proka” u Valjevu

U Valjevu će se narednog vikenda, 1. i 2. jula, održati prvi međunarodni dečji fudbalski festival pod nazivom “Trofej Proka”. Ovaj festival posvećen je istaknutom fudbalskom učitelju Zoranu ProkićuProki, koji je bio izuzetan entuzijasta i mentor mnogim mladim fudbalerima u Valjevu.

Očekuje se da će na stadionu Park Pećina učestvovati preko 1000 mališana u uzrastu od 8 do 11 godina tokom ova dva takmičarska dana. Pored lokalnih fudbalskih klubova iz Valjeva i okolnih mesta, turnir će ugostiti i poznate beogradske klubove – Crvenu zvezda i Partizan.

Promoteri ovog značajnog sportskog događaja su poznati bivši srpski fudbaleri i treneri Dušan Savić, Milovan Rajevac i Dragoljub Bekvalac.

Nakon završetka prvog dana takmičenja, organizovaće se svečano otvaranje turnira na platou ispred Centra za kulturu Valjevo. Posetioci će imati priliku da uživaju u kulturno-zabavnom programu i vatrometu koji će upotpuniti svečanu atmosferu.

Zainteresovani fudbalski timovi još uvek imaju mogućnost da se prijave za učešće na turniru, ali broj timova je ograničen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *