VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal Valjevci u svetu

Lukić blizu povratka u srpski fudbal

Valjevski fudbaler Jovan Lukić blizu je povratka u Srbiju, pošto je, kako saznaje Meridian sport, dogovorio uslove sa Spartakom iz Subotice, koji sezonu nije započeo shodno očekivanjima, uzevši samo šest od mogućih osamnaest bodova. Postalo je jasno da su klubu sa severa naše zemlje potrebna pojačanja, kako bi se vratio na pobednički kolosek i napao gornju polovinu tabele.

Legendarni ruski napadač, a sada šef struke Plavih golubova, Aleksandar Keržakov, tragao je zajedno sa sportskim sektorom za takvim profilom igrača kakav je Lukić, te je na kraju upravo njega pikirao za novu akviziciju svog tima.

Talentovani dvadesetjednogodišnji veznjak je prošao mlađe selekcije Radničkog s Petog puka, Budućnosti i Krušika, da bi potom kao veoma mlad otišao u prestonicu, gde je neko vreme proveo u Partizanu, a potom je prešao na Banovo brdo, u ekipu Čukaričkog, gde je završio svoj fudbalski razvoj i gde je dobio priliku da zaigra sa seniorski sastav. Ne samo da je zaigrao, već je dobio potpuno poverenje trenera Saše Ilića, koji mu je dodelio značajnu minutažu i tako mu omogućio da se pokaže široj fudbalskoj javnosti.

Zimus je austrijski LASK pokazao interesovanje za mladog Valjevca i na kraju ga angažovao, međutim, prosleđen je vrlo brzo u portugalskog drugoligaša, Torense, gde je bio sve do letos, upisavši na kraju 14 nastupa.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *