VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Košarka

Kadeti Metalca ostavili pozitivan utisak u kvalifikacijama za JKLS

Juče je završen kvalifikacioni turnir za popunu Jedinstvene kadetske lige Srbije, a kadeti Metalca, završili su ga sa 3 pobede i 2 poraza u konkurenciji još 5 ekipa. To nažalost nije bilo dovoljno za plasman u pomenuto takmičenje, ali ni za plasman u dodatne kvalifikacije.

Valjevci, predvođeni trenerom Vladimirom Panićem, u prvom kolu su poraženi od čačanske Mladosti sa 68:86, dok je u drugom kolu, od Metalca bila bolja užička Sloboda sa 60:84.

Potom su naši košarkaši uspeli da u tri kola vežu tri pobede i to redom, savladana je ekipa Užica sa 69:50, zatim tim Čačka 94 sa 76:49, i na kraju, jedan od najkvalitetnijih klubova poznat po radu sa mlađim kategorijama, Borac Čačak, sa 74:73.

FOTO: VA SPORT

U mnogim slučajevima, ekipa Metalca bi izborila drugo ili treće mesto, koja vode u dodatne kvalifikacije i borbu za najkvalitetnije takmičenje u Srbiji, ali su se rezultati tako poklopili, da naš tim završi na 4. poziciji, iako su i Borac i Mladost imali skor 3/2.

Zbog svega toga, gledao se međusobni skor tri ekipe – Metalca, Borca i Mladosti, a valjevski tim imao je najlošiju koš-razliku. Kolo pre kraja, Borac je pobedio Mladost sa 81:70, što je značilo da Metalac mora da savlada Borac sa više od 14 razlike, kako bi obezbedio plasman u dodatnim kvalifikacijama.

Sve u svemu, Valjevci su pokazali zavidan kvalitet košarke, iako su se okupili pre svega nekoliko nedelja, za razliku od ekipa iz Čačka i Užica, koje su zajedno više godina.

Ovo je put kojim treba da ide valjevska košarka, gde se najkvalitetniji momci slivaju u Metalac, koji je de fakto nosilac košarke u Valjevu i tako stvaraju ekipu koja može da igra na najvišem nivou.

Što se tiče daljih koraka ovog tima, talentovana kadetska selekcija će se takmičiti u nekoliko liga, a pojedini košarkaši će igrati na dvojnoj registraciji u Studentu, koji igra seniorsku ligu, ali i pojedinim timovima iz okruženja. Pored toga, nekoliko njih trenira i sa prvim timom Metalca.

SVI REZULTATI I TABELA KVALIFIKACIJA ZA JKLS:

FOTO: RKSZS
FOTO: RKSZS
FOTO: RKSZS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *