VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Junior sutra započinje pripreme za prolećnu polusezonu – ciljevi najviši

Jesenji prvaci Kolubarske okružne lige, fudbaleri Juniora iz Novog naselja, sutra, 30. januara, započinju pripreme za nastavak prvenstvene trke, gde za cilj imaju zadržavanje prve pozicije na tabeli, odnosno plasman u Kolubarsko-mačvansku zonu. Uprava kluba, zajedno sa svim ljudima koji ga okružuju, ove zime je pored samog igračkog dela veliku pažnju posvetila i pripremi, odnosno sređivanju terena u Grabovici, gde Junior igra svoje domaće mečeve, a radi se i na usavršavanju svih drugih segmenata u organizaciji jednog sportskog kolektiva.

Kada je reč o igračkom kadru, plavi su za sada postali jači za trojicu novih fudbalera, pri čemu je prvo pojačanje angažovano još krajem decembra, dok je u prethodnim danima postignut dogovor i sa preostalom dvojicom. Posle samo šest meseci odsustva, u Novo naselje se vratio Marko Popović, koji je prvi deo sezone proveo u Proleteru iz Bajevca. On je inače bio deo velikog uspeha Juniora, kada je izboreno učešće u ”okrugu”, a te sezone bio je strelac 5 pogodaka i upisao je 6 asistencija.

Druga pridošlica u redove lidera Kolubarske okružne lige jeste talentovani Marko Jović, koji je prethodnih nekoliko meseci nastupao za ekipu Osečine u zonskom rangu takmičenja. Jović je prve fudbalske korake načinio upravo kod trenerskog dua RadenkovićMitrović, što je svakako jedan od razloga zbog kog se mladi fudbaler odlučio na dolazak. U mlađim kategorijama, bio je kapiten omladinaca Budućnost Krušika, a potom je prešao u Radnički s Petog puka, gde je dobio šansu i u prvom timu.

Nakon njega, klub iz ”male Argentine” sklopio je saradnju sa Nemanjom Miletićem, koji je, poput Jovića, takođe jesenas bio u Osečini. Prve dodire s fudbalskom loptom imao je u školi fudbala Šampion iz Novog naselja, a u dosadašnjem delu karijere, ovaj dvadesettrogodišnji fudbaler branio je još boje Divaca i valjevskog Radničkog.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *