VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Košarka Valjevci u svetu

Izlazak iz povrede i jednogodišnje pauze: Pavić zadužio belo-plavu opremu

Osečanac Nikola Pavić vraća se košarci posle jednogodišnje pauze, pošto je dogovorio saradnju sa ekipom Sloge iz Kraljeva, koja se takmiči u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije, a prethodne sezone, bila je i deo ABA 2 regionalne lige. Njegov poslednji klub je valjevski Metalac, čiji je dres pre trideset i više godina nosio i njegov otac Dejan.

Pavića je od terena u proteklom periodu odvojila povreda, koja je sada sanirana, te je on spreman za nove izazove u najvišem rangu domaće košarke. Dvadesetčetvorogodišnji krilni košarkaš je pohađao američku akademiju Bekli Prep, da bi potom neko vreme proveo u Litvaniji.

FOTO: OKK Beograd

Povratak u Srbiju desio se 2020. godine, kada je zadužio opremu OKK Beograda. Tu je sarađivao sa trenerom Branislavom Ratkovicom, koji ga je godinu dana kasnije zvao sa sobom u Metalac. Nastupajući za Poskoke, beležio je prosečno 6.4 poena i 3.5 skokova po utakmici, ali je njegov značaj bio mnogo veći od statističkog, kako je on neretko bio X-faktor, koji je velikim zalaganjem u odbrani, uz dobru efikasnost u napadu, vodio svoj tim do uspeha.

Saigrač u Kraljevu biće mu još jedan doskorašnji igrač Metalca, i to sa petogodišnjim stažom u Valjevu, Nikola Riki Stefanović, koji se ovog leta vratio u matični klub. Sloga je vratila na klupu Marka Dimitrijevića, a zadržana je i okosnica ekipe sačinjena od starosedelaca – Jovana Stamenića, Stefana Matovića, Matije Jordovića, Bogdana Savića, Đorđa Simeunovića, Luke Todosijevića i Bogdana Petrovića.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *