VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

** Košarka

Iz ABA 2 u KLS: Lakić najnovije pojačanje Metalca

Stefan Lakić (201 cm, 28) je najnovije pojačanje košarkaškog kluba Metalac. Krilni igrač u Valjevo dolazi iz banjalučkog Borca, čiji je dres nosio u prethodnoj sezoni, nastupajući sa velikim uspehom u ABA 2 ligi i prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Višegradski košarkaš, rodom iz Užica, prve korake u seniorskoj konkurenciji napravio je upravo u Vardi iz Višegrada, nakon koje je 2013. godine prešao u užičku Slobodu. Posle toga, usledio je odlazak u SAD, gde je promenio nekoliko univerziteta, a potpunu afirmaciju stekao je na Semfordu. Sledi povratak u Evropu – epizode u Leotaru iz Trebinja, Mladosti iz Mrkonjić Grada i FMP-u iz Železnika, gde je domaća košarkaška javnost imala priliku da se približnije upozna s njegovim kvalitetima.

FOTO: KK FMP

Lakić važi za izuzetnog atletu, snaga je neminovno jedan od glavnih aspekata njegove igre, a uz sve to, slovi i za atraktivnog zakucavača i nekoga ko maksimalno agresivno napada obruč. Tokom sezone 2022/23 beležio je prosečno u regionalnom takmičenju 7.3 poena, 3.7 skokova, 2.3 asistencije i 1.2 ukradenu loptu po meču, šutirajući 50% za dva, 35% za tri poena i 75% s linije penala.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *