VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

GFK Jadar proslavlja prvi mali jubilej

Na današnji dan, pre tačno deset godina, inicijativom lokalnih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svetu, osnovan je jedan od najmlađih sportskih kolektiva u Valjevu, fudbalski klub Jadar sa Suve česme. Vidovdan 2013. jeste početna vremenska tačka u postojanju ekipe koja je vremenom pobrala simpatije prvenstveno fudbalskih fanatika iz njenog bližeg okruženja, a kasnije i šire od toga.

Fudbaleri Jadra svoje domaće utakmice igraju na stadionu koji je, po ugledu na mnoge velelepne sportske građevine širom sveta, u međuvremenu zadobio nadimak ”Tvrđava”, i jedan je od najnezgodnijih gostujućih terena, s obzirom na skraćene dimenzije, prilično tvrdu podlogu, nešto veću nadmorsku visinu i sve propratne klimatske i sredinske uslove, ali pre svega vatrene pristalice, kojih bezmalo ima u svim starosnim kategorijama.

Prva takmičarska sezona za zeleno-crne bila je 2013/14, kada su učestvovali u Gradskoj ligi Valjeva, koja je tada brojala čak 15 timova. Predvođeni iskusnim igračima, koji su u prošlosti ostavili traga ne samo u valjevskom fudbalu, nego i više od toga, fudbaleri sa Suve česme brzo su zagospodarili prvenstvom i na kraju ga osvojili. Od tada, redovni su članovi Međuopštinske lige Kolubara, sa ambicijama koje se ne vezuju toliko za rezultate, koliko za onaj i dalje neiskvareni deo fudbala, a to je druženje, odnosno čuveno ”treće poluvreme”.

Živimo za zezanje i bodove u gostima!

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *