VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Intervju Valjevci u svetu

Filip Nedić za VA SPORT: Doček pun poštovanja – vratio sam samopouzdanje

Valjevski košarkaški trener Filip Nedić, odlučio se na put u Bangkok, u daleki Tajland. Nakon nekoliko godina rada u mlađim selekcijama Studenta i Valjevskog, a potom i u seniorskom sastavu Radničkog, došlo je vreme za iskorak. Filip je potpisao ugovor sa akademijom Top Flight, a sa nama podelio je utiske o dosadašnjem boravku na Tajlandu.

Kako su te dočekali na Tajlandu?

FN: Prvo jedan veliki pozdrav i respekt za vašu stranicu. Mislim da radite sjajan posao. Što se tiče dočeka na Tajlandu, bio je zaista sjajan sa puno poštovanja, ali i očekivanja, što je donekle i normalno za Aziju.

Vec jednom si išao u Aziju, ima li razlike u odnosu na prošli put i je l ti bilo lakše da se navikneš?

FN: Aziju sam već posetio 2019. godine, tačnije Kinu – Peking. Ima dosta sličnosti, mogu reći da je bilo malo lakše, međutim, ove dve zemlje se znatno razlikuju. Da krenem od vremena, jer je ovde klima taista sjajna i toplo je cele godine, pa onda preko posla i zahteva od strane vlasnika. Hrana je slična, mislim da mi to stvara generalno najviše problema.

Kakvi su utisci do sada i koliko dugo planiraš da ostaneš?

FN: Neki utisci nakon provedena 2 meseca ovde su pomešani. Definitivno da mi se vratilo samopouzdanje, kao što sam već rekao da nažalost svuda te više poštuju nego u svom gradu – državi. Neki planovi za dalje, videćemo, ugovor mi je do septembra 2023. godine, ali u našem poslu je sve moguće. Mada, obzirom koliko cene naš rad i struku, ne verujem da će uskoro hteti da me puste, ako se samo oni budu pitali.

Prati li se na Tajlandu Svetsko prvenstvo u fubalu i u kojoj meri? Koji je najpopularniji sport tamo i kakva je situacija sa košarkom?

  • Svetsko prvenstvo se prati, koliko se može obzirom na vremensku razliku. Oni vole fudbal i popularan je. Definitivno, uz to, borilački sportovi su jako popularni, ali mogu reći i da košarka zaista uzima ozbiljnog maha.

Možeš li nam detaljnije opisati tvoj rad na akademiji Top Flight? Kako napreduju treninzi, jesu li mladi dečaci i devojčice spremni da uče i da prihvataju novine u radu?

  • Radim na akademiji Top Flight. Vlasnik akademije je Ike Nvanko, bivši NCAA šampion iz 1995. godine. Inače, gospodin Ike je igrao i u NBA ligi. Što se tiče samog posla, imamo selekcije U10, U12/14, U16/18 kako dečake, tako i devojčice. Isto tako ,radimo i ECa program, radimo u internacionalnim školama programe košarke sa decom, naravno sve pod dirigencijom akademije. Škole su uglavnom američke i britanske, dosta stranaca ima ovde i mogu reći da to ide jako dobro obzirom da smo u ovoj sezoni upisali 500 dečaka i devojčica u naš program. Baš sam skoro preuzeo da vodim i školski tim Internacionalne škole Bagkok (ISB) – američka škola, jedan od najprestižnijih u Aziji. Veoma sam počastvovan zbog toga. Dosta obevaz i treninga, ali trudim se da dam sve od sebe.

Filipu se zahvaljujemo na prijatnom razgovoru i detaljima koji će sigurno biti zanimljiviji svim ljubiteljima košarke u Valjevu, ali i šire. 

FN: Pozdrav za sve vaše čitaoce i za moje Valjevo – zaključio je Nedić.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *