VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Ostali sportovi Rukomet

Ekspresan povratak rukometaša Metalca na pobednički kolosek

Rukometaši Metalca brzo su zaboravili gostovanje u Aleksandrovcu, te su danas, pred svojim navijačima, u susretu 20. kola Prve lige Zapad, opravdali ulogu favorita i savladali ekipu Jagodine rezultatom 30:23 (14:8). Puleni Dragomira Ćaćića i dalje drže prvu poziciju na tabeli s 33 osvojena boda, ispred Mačve iz Bogatića s 31, Zlatara iz Nove Varoši s 30 itd.

Rezultatski egal bio je na snazi svega par minuta, nakon čega je domaćin uspostavio prepoznatljivu igru i postepeno počinjao da se odlepljuje. Prvo osetnije vođstvo Valjevci su imali nakon sjajno izvedene kontre od strane dua ZarinMandić, kada je semafor pokazivao 12:7. Do odlaska na pauzu, razlika je porasla za još jedan pogodak.

FOTO: VA SPORT

Sam početak drugog dela obeležile su dve fantastične intervencije Metalčevog golmana i kapitena, Miroslava Simeunovića, koji je zaustavio dva šuta iz jednog kontranapada rivala. To je bio jasan znak gostima da će u Valjevu teško do bodova, a s druge strane, nova doza samopouzdanja za domaće, koji su imali potpunu kontrolu nad utakmicom.

Do tada najvećih +7 domaći su stigli preko Nedeljkovića u kontri, na asistenciju Ćaćića, za rezultat 19:12. Završnicu duela obeležio je maestralno izveden cepelin Nedića za Grujića, kojim je valjevski sastav stekao najveću prednost, no, ona je do kraja smanjena. Trener Ćaćić iskoristio je poslednjh pet minuta meča da ukaže priliku najmlađima – Kosti Bajiću, Jovanu Marjanoviću i Pavlu Mojsiloviću.


Hala: ”15. septembar”, Valjevo

Sudije: Dragana Jakovljević, Danijela Sando Kovačević (Čačak)

Delegat: Vidoje Nikolić (Loznica)

Isključenja: Metalac 3, Jagodina 5

METALAC: Obradović, Stokić 1, Antonijević 1, Zarin, Marjanović, Grujičić 3, Mandić 4, Nedeljković 5, Mojsilović, Simeunović, Bajić, Milovanović 1, Trikić 5, Nedić 2, Milinković 4, Ćaćić 4

JAGODINA: Radisavljević, N. Jovanović 2, Đ. Jovanović 1, Tasić 4, Matić 6, Popović 1, Canić, Aleksić 1, Todorović, Stojanović 3, Radosavljević 2, Sretenović, Hadžić 1, Milošević 2


Igrač utakmice – Miroslav Simeunović (FOTO: ORK Metalac)

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *