VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Košarka Valjevci u svetu

Đukanović pružio partiju sezone – Radnički ipak prejak za Borac

Đukan Đukanović nastavio je sa pružanjem odličnih partija od dolaska u zemunski Borac krajem prošle kalendarske godine. Iskusni plejmejker sinoć je u Kragujevcu protiv favorizovanog Radničkog još jednom pokazao zašto je nekad bio dvostruki uzastopni MVP Košarkaške lige Srbije.

Za samo 24 minuta na parketu, stigao je da zabeleži 18 poena, 8 asistencija, 5 skokova i 1 ukradenu loptu, za ukupan indeks korisnosti od 27. Šutirao je 3/4 za dva poena, 2/5 za tri i 6/7 sa linije penala. Ipak, Zemunci nisu uspeli da iznenade apsolutnog favorita u jučerašnjoj utakmici, koji je tri četvrtine u potpunosti dominirao u hali ”Jezero”, do tada vodivši sa 81:52, da bi gosti na kraju spustili zaostatak na pristojnih -12 (102:90).

Valjevski košarkaš je u prethodnoj rundi odigrao takođe izuzetno dobar meč, zabeleživši dabl-dabl učinak s 14 poena i 11 asistencija, ali je ukupan indeks bio manji za jedan poen u odnosu na juče, tako da je za njega utakmica u Kragujevcu bila najbolja u sezoni.

Borac je matematički ispao iz priče vezane za ulazak u viši rang, ali je ova sezona, u konkurenciji veoma jakih ekipa poput Radničkog i Džokera iz Sombora, za zemunski klub bila dosta solidna, a očigledno je i samom Đukanoviću prijao povratak u Srbiju, no, ostalo je da se odigra još 2 kola u Drugoj muškoj ligi, tako da će tada moći da se donese i neki konačan zaključak.


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *