VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* ** Fudbal

Budućnost formirala ekipu, sezona kreće za vikend

Preostalo je još samo par dana do početka nove sezone u nižim rangovima domaćeg fudbala, a u subotu sa svojim obavezama kreću i fudbaleri Budućnost Krušika. Tada, u okviru prvog kola Srpske lige Zapad, na stadion ”Park Pećina” stiže ekipa Mladog radnika iz Požarevca, a utakmica je na programu od 17 časova i 30 minuta.

Turbulentan je period iza ”Stare dame”, ali je uprava kluba, na čelu sa Rodoljubom Paunovićem, uspela da, bar za sada, savlada sve prepreke finansijske prirode, kao i neke druge, te u konsultacijama sa stručnim štabom, predvođenim Predragom Simićem i Srđanom Jovanovićem, oformi sastav koji će moći da bude konkurentan u poprilično jakom prvenstvu.

Istina, izgubljena je višegodišnja okosnica tima sačinjena od iskusnih i vremešnih domaćih igrača, no, oslonac je prebačen na neku novu, stvorenu za vreme najskorijeg zimskog prelaznog roka, od fudbalera koji su maksimalno izneli prolećni deo prošlosezonskog takmičenja.

FOTO: FK Budućnost Krušik

Golmanski trio je ostao nepromenjen, pošto je produžena saradnja sa Stefanom Milinkovićem, Stefanom Markovićem i Lazarom Purićem, dok su od defanzivaca zadržani Petar Petrović, Mirko Đermanović, Aleksandar Đorđević, Nemanja Isidorović i Mateja Marković.

Od vezista, dres Budućnosti i dalje će nositi David Starčević, Jovan Jakovljević, Vasilije Martinović, Stefica Đurić i Ognjen Milovanović, a najveća rupa nastala je u najisturenijoj liniji, usled čega je fokus prilikom odabira igrača na tržištu prebačen upravo na ofanzivni deo, koji je na kraju najkasnije i sklopljen.

Za početak, valjevski srpskoligaš je dogovorio saradnju sa trojicom mladih fudbalera koji dolaze iz redova šabačke Mačve, a u pitanju su Nemanja Pavić (zadnji vezni, 2003), Nemanja Panić (krilo, 2003) i Miloš Nešković (centarfor, 2004). Zatim, stigao je i talentovani desni bek Lazar Lazarević (2005) iz Rada, a odmah za njim i nesuđeno zimsko pojačanje iz ubskog Jedinstva, Andrija Ranisavljević (zadnji vezni, 2003).

Potom je neko vreme vladalo zatišje, dok nije odjeknula ”bomba” u vidu potpisa sjajnog ofanzivca Strahinje Krstića (2002) iz ekipe čačanskog Borca, protekle sezone viceprvaka Srpske lige Zapad. Ništa manje zvučna nisu ni pojačanja u vidu vedeta Zemuna, veznjaka Lazara Ristovskog (1999) i defanzivca Dušana Jovančevića (2003), s tim da je drugi pomenuti doživeo peh na pripremama, pretrpevši tešku povredu.

Posle višemesečne pauze izazvane povredom kolena, u sastav se vratio i Aleksa Todorović, osnaživši konkurenciju po desnoj strani terena. Pred sam početak šampionata, Budućnost je dovela još dvojicu fudbalera, a u pitanju su napadač Pavle Stojanović (2001), koji dolazi iz Tise Adorjan, te Bojan Šobot (2004, zadnji vezni), momak rođen u Pertu (Australija), koji je prošao akademije mnogih evropskih fudbalskih velikana.

Stara dama” je odigrala ukupno osam pripremnih mečeva, a rezultati su bili sledeći:


STADION KRUŠIK: Budućnost – Karađorđe (Mišar) 2:0

STADION KRUŠIK: Budućnost – BASK (Beograd) 1:1

STADION KRUŠIK: Budućnost – Radnički (Obrenovac) 3:0

BASK ARENA: BASK – Budućnost 1:0

STADION KRUŠIK: Budućnost – Karađorđe (Topola) 3:1

STADION ŠVAJCARIJA: Budućnost – FAP (Priboj) 0:3

STADION PARK PEĆINA: Budućnost – Železničar (Inđija) 1:1

STADION PARK PEĆINA: Budućnost – Vrelo Sport 0:0


LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *