VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Košarka

Apač nije želeo da izađe u susret Studentu – utakmica registrovana službenim rezultatom

Utakmica 8. kola 2. MRL Zapad između Apača i Studenta iz Valjeva, nije odigrana i registrovana je rezultatom 20:0 u korist ekipe iz Loznice, koja svoje mečeve igra u Banji Koviljači.

Valjevski tim je zbog problema sa prevozom koji su prouzrokovali loši vremenski uslovi, zatražio od domaćih da se meč odloži, ali to nije naišlo na pozitivan odgovor.

Ekipa Studenta obratila se i komesaru lige, koji je dao do znanja, da do odlaganja može doći u slučaju da se sa tim usaglasi i tim Apača. I pored toga, iako su se iz Studenta ponudili da plate sve troškove odlaganja meča, to nije bilo dovoljno da se promeni mišljenje i da se utakmica odloži.

Zbog svega toga, prema pravilima KSS, pošto je utakmcia registrovana službenim rezultatom 20:0, Student će dobiti nula bodova u plasmanu. To znači, da u slučaju da valjevski tim ima isti skor pobeda i poraza kao i neki drugi tim, biće u podređenom položaju na tabeli, jer se za poraz dobija jedan bod, a za pobedu dva.

Ovo je velika šteta za mladi tim Studenta, koji je prema rečima trenera Đorđića potpuno spremno dočekao start drugog dela sezone. Odigrali su mladi valjevski košarkaši nekoliko pripremnih utakmica, ali će premijeru u drugom delu sezone imati narednog vikenda kada gostuju Miksu u Šapcu.

TABELA I ODLUKA:
FOTO: RKSZS

Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *