VA SPORT

Najnovije sportske vesti iz Valjeva!

* Intervju Košarka

Andreja Stevanović za VA SPORT: Valjevo je košarkaški grad, imaćemo motiv više na Kupu Koraća

Novo pojačanje košarkaša Metalca u borbi za vrh AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, kao i za učešće u ABA 2 ligi je Andreja Stevanović. Sjajni bek je dobro poznato lice svim ljubiteljima košarke u Valjevu, do sada je igrao u suprotnim taborima i navijačima Metalca je zadavao muke, često bivajući najbolji igrač na parketu.

Talentovani bek u svojoj bogatoj karijeri nastupao je u više navrata za matični Radnički iz Kragujevca, zatim aleksinački Napredak, čačanski Borac, beogradski Dinamik, Partizan, francuski Evr i Lovćen sa Cetinja, odakle i dolazi u grad kraj Kolubare.  U sezoni 2020/21, nastupajući za Radnički bio je najbolji strelac kompletne Košarkaške lige Srbije, sa izvanrednih 24,3 poena u proseku.

U istoj sezoni, u periodu od 1. januara 2021. godine pa do završetka domaćeg šampionata, Andrejinistatistički parametri bili su izvanredni – gotovo 31 poen, 8 skokova i 5 asistencija po meču, uz 55% uspešnosti u šutu za dva, 42% za 3 i 80% sa linije penala.

FOTO: KK Partizan

Andreja u Valjevo dolazi iz Lovćena, dok u intervjuu za VA SPORT otkriva šta je to presudilo da potpiše ugovor sa Metalcem. Pored toga, Stevanović je govorio i o fantastičnim navijačima koji razumeju košarku i koji ispunjavaju halu iz meča u meč.

AS: Koliko sam uspeo da ispratim KLS, Metalac je jedna od bolje stojećih ekipa na tabeli i trener je jako mlad, igra modernu košarku u tranziciji, sa maksimalnim davanjem slobode igračima. Dugo sam se razmišljao da li ću doći ili ne, međutim odlučio sam se na ovaj korak jer sam prepoznao i znam već dugo da je Valjevo jedan veliki košarkaški grad, da su ljudi košarkaški nastrojeni, da navijači sve prepoznaju, kao i da je hala često puna. To mi znači jer sam ja igrač koji živi od publike i koji voli te vruće atmosfere.

Setio se Andreja svojih dolazaka u Valjevo, koje mu je sigurno zbog pomenute publike, već ranije priraslo srcu. Pored podrške domaćih navijača koja ga pokreće, motiv više mu daje i to kada je atmosfera u gostima “vruća”.

AS: Ja sam igrao u košarkaškim sredinama i to me donekle ispunjava i hrani. Nema ništa lepše od pune hale i od pomoći i publike, navijača, da budu vetar u leđa. S tim što ja volim da igram i na vrućim terenima na strani, više nego u praznoj hali. Valjevo je to prepoznalo i košarka se polako vraća. Igrao sam puno puta u Valjevu sa Radničkim, Dinamikom i sa Partizanom, tako da mi je publika dobro poznata i publici sam dobro poznat ja. Ovog puta neće biti prozivka sa tribina i razmišljanja kako da ga zaustavimo, šta da mu radimo, nego će biti onog drugog.

Što se tiče očekivanja u vezi tima, ona su prema Stevanovićevim rečima jasna – izboriti što bolji plasman, kao i nastup u ABA 2 ligi. Prvi razgovori sa trenerom Ratkovicom su već obavljeni i Andreja očekuje da će pomoći ekipi da ostvari što bolji rezultat.

AS: Ono što očekujem od ekipe je da u najmanju ruku ostane na poziciji na kojoj jeste, da izborimo što bolji plasman i ako Bog da da sledeće godine igramo ABA 2 ligu. Što se tiče očekivanja od sebe, koliko sam pričao sa trenerom, sve stvari su jasne. Šta on traži od mene, to je da nastavim da igram svoju igru koju sam igrao do sada i očekujem da ću pomoći ekipi da ostvarimo što bolji rezultat u nastavku prvenstva i naravno posle kroz Superligu da pokažemo svima da to nije slučajno.

Kao što je već poznato, Metalac je na polusezoni AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, zauzeo prvo mesto, što je donelo i povratak na Kup Radivoja Koraća. Stevanović ističe da je priželjkivao Crvenu zvezdu ili Partizan na žrebu, ali da je zadovoljan što će Metalac imati priliku da se pokaže protiv FMP-a, koji je izrastao u jedan od boljih klubova ABA lige.

AS: Igraću Kup Koraća i to će mi biti čini mi se peti. Metalac posle nekoliko godina takođe igra Kup, to je jedna velika srpska košarkaška predstava, što znači svakom klubu, tako i Valjevu da se predstavi protiv nekih velikih protivnika. Iskreno ja sam priželjkivao Zvezdu i Partizan, ali čini mi se da smo i FMP-om zadovoljni, jer je to ekipa koja se od ove godine prikazala u Evropi, kao i visokom pozicijom u ABA ligi. Sigurno će to biti motiv više, da pružimo otpor kakav mislim da ćemo i pružiti.

Andreju smo upitali i kada se očekuje njegov debi, on je istakao da je zbog toga i požurio da dođe u Valjevo.

AS: Ja se nadam, koliko čekamo još uvek informacije, požurio sam da dođem juče, da ću u subotu već igrati i debitovati protiv Vojvodinezaključio je Andreja Stevanović razgovor za VA SPORT.

FOTO: KK Dinamik/KK Partizan


Podeli našu vest na društvenim mrežama:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *